Årsberetning 2015

Beretning 2015

 

I foråret var der i alt 14 øveaftener + 2 øveaftener op til Rebildfesten, og i efteråret var der 13 øveaftener + 1 øveaften sammen med De Rytmiske Unoder, og så vores juleafslutning.

Vi er nu 24 medlemmer i koret.

Vi har afholdt 5 koncerter i løbet af året:

Den første, Befrielseskoncerten 5. maj, var i St. Brøndum Kirke. Tine Lilholt akkompagnerede os på nogle af sangene på fløjte, og hun spillede også solo på harpe og fløjte. Koret optrådte med et lille udvalg af Kai Normann Andersen-sange og et repertoire af såvel alvorlige som festlige og forårsstemte sange. Okteten deltog, og Helle sang for os "man binder os på mund og hånd" af PH. Jeg var desværre ikke til stede, men jeg har hørt, at det var en ualmindelig smuk koncert.

Igen i år var vi inviteret til at deltage i Rebildfestens gudstjeneste om formiddagen. Vejret var endnu engang godt. Desværre var der ikke helt så mange tilhørere, men det er en skøn oplevelse at stå og synge under bøgetræerne.

Vi valgte i år at gøre sæson-starten efter sommerferien ekstra festlig. Vi mødtes i Hyldgårdsminde i Rebild omkring noget fantastisk laks og andet, og hyggede os og sang da også lidt. Det var en skøn start på sæsonen, og tak til jer, der havde lavet dette festlige arrangement.

Allerede i september begyndte vi at øve op til julekoncerterne. Det er godt at have god tid til at få stemmerne til at sidde rigtigt. Og det er også nødvendigt at begynde så tidligt, for lige pludselig var det 1. december og tid til den første koncert, nemlig i Lillevorde Kirke. Det er vist rent akustisk vores favorit-kirke. Det er en dejlig måde at starte julemåneden på, og der var da også pænt besøgt. Også i St. Brøndum Kirke 8.december var der en fyldt kirke. Her indledtes koncerten traditionen tro med Lucia-optog med baptist-spejderne, en stor flok, som også sang et par julesange for os. Det er et populært indslag, og et godt samarbejde. Bagefter inviterede byen igen på sammenkomst bagefter med æbleskiver, gløgg og historie.

Den sidste koncert foregik i Arden Kirke, een af de få kirker, hvor der er masser af plads i koret. Det er dejligt. Og det er en fornøjelse at synge sammen med De Rytmiske Unoder, i år havde vi kun fælles sange og salmer, og dét gav nok en større ro. Og så har vi to dygtige korledere, vores egen Elisabeth og Unodernes Lene Grønbech, der sang smukt for os.

Året afsluttedes med juleafslutning, i år i en ny form, idet vi havde valgt at købe maden udefra i stedet for selv at lave den. Det var populært, så det gentager vi nok i år. Afslutningen afholdtes lige midt i en forkølelsesbølge, hvor jeg også selv blev ramt og måtte tage hjem tidligere. Men jeg har hørt, at risalamanden ydedes stor retfærdighed, og der var vist nok hele 2 mandelgaver. Jeg ved, at der traditionen tro også var gavespil, og det er sikkert forløbet lige så gemytligt og morsomt som vanligt.

Til slut skal der lyde en stor tak til Inge, der utrætteligt sørger for kaffe til os og som arrangerer, at vi som regel også får brød eller kage til, tak for det, Inge. Og tak til nodemanden, Ole. Tak for dit store arbejde med at lave friske noder til os, et stort arbejde, som vi slet ikke kan undvære, tak til jer, som slæber klaver hid og did, og til sidst en stor tak til Elisabeth, som vist både holder af os og holder os ud.

Jo, det blev endnu et godt år i koret, hvor sang og hygge går hånd i hånd. Og at der også kommer nye til, er med til at holde gejsten oppe. Vi samles jo primært for at synge og helst, så det lyder godt, men det gør bestemt ikke noget, at der er så gemytlig en ånd imellem os. Lad os blive ved med at have det.

Tak for et godt kor-år.

 

 

 

 

 

 

Jens Fonager Jensen webmaster

Copyright © All Rights Reserved